Onkruidbestrijding


Recent is de gemeente Stein vanuit het oogpunt van veiligheid en verzorgdheid van de openbare ruimte gestart met de bestrijding van overmatig onkruid op verhardingen.

In totaal wordt ongeveer 55 hectare verharding onderhouden. RWM voert de werkzaamheden uit met alternatieve bestrijdingsmethoden.

Aangezien onkruid niet meer met chemische middelen bestreden mag worden, worden tegenwoordig alternatieve duurzame methoden toegepast.

 

Zo wordt onkruid op stoepen, parkeerplaatsen en overige bestratingen met klinkers en rondom obstakels verbrand met hete lucht.

Onkruid in goten wordt voornamelijk verwijderd door te borstelen met een veegmachine.

Van mei t/m oktober worden de verhardingen vier keer behandeld.

Daarna worden de alternatieve methoden geëvalueerd. De resultaten hiervan worden meegenomen in de volgende bestrijdingsperiode.

Op de meeste plaatsen is onkruid pas storend als het te hoog wordt. Vaak gaat het dan maar om enkele groenstengels.

Ook dient u er rekening mee te houden dat bij de uitvoering de machine op 30 cm afstand van hagen dient te blijven i.v.m. verbranding.

Als inwoner kunt u helpen door het opgeschoten groen op het trottoir en langs uw eigendomsgrens (o.a. haag) handmatig te verwijderen. Gebruik hierbij geen chemische middelen.

 

Gebruik het digitale formulier “melding openbare ruimte” op www.gemeentestein.nl om opmerkingen over onkruid op verhardingen aan de gemeente door te geven.

Neem voor meer informatie contact op met de gemeente Stein via tel.: 046-4359393.