Foto’s scannen in Moutheuvel


Dinsdag 19 februari tussen 14.00 en 16.00 uur zullen vrijwilligers van de sectie heemkunde in de zaal van de Moutheuvel aanwezig zijn.

Dit om foto’s in te scannen, die mensen beschikbaar willen stellen.

Met toestemming van de eigenaren van de foto’s zullen deze dan komende maanden verwerkt worden tot bruikbare foto’s voor de volgende fotopresentaties.

Die worden gehouden in zowel de Moutheuvel, Aelserhof, Urmonderhof als in de multifunctionele ruimte van het  Museum aan de Hoppenkampstraat.

Op dit moment beschikt de Stichting Erfgoed Stein over ca. 2000 foto’s die voorzien zijn van namen van de mensen op de foto’s.

Maar omdat er steeds meer vraag komt naar fotopresentaties heeft men behoefte aan nieuwe “oude foto’s” om aan de vraag van verenigingen en stichtingen te kunnen voldoen.

Verder heeft de stichting vrijwilligers nodig die willen helpen met het completeren van de nieuwe foto’s met namen en andere gegevens.

Belangstellenden kunnen zich melden op maandagavond tussen 19.00 en 21.30 uur en op woensdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur op de locatie Hoppenkampstraat 14a in Stein.