Expositie Fantastisch Getekend


Galerie JoLi, een nieuwe galerie in Berg a/d Maas, toont werken van drie kunstenaars die gezegend zijn met een groot tekentalent.

Stefan Bleekrode is bekend van zijn stadsgezichten.

Met een engelengeduld tekent hij met inkt en een kroontjespen bestaande steden, maar ook verzonnen steden die zijn samengesteld uit gebouwen of zelfs hele wijken van verschillende steden.

Siemen Dijkstra maakt prachtige houtsnedes van wel 12 drukgangen, met een ongelofelijk resultaat.

Hij laat landschappen uit binnen- en buitenland zien die deels ongerept maar veelal door de mens aangepast zijn. Hij heeft een kritische blik op hoe wij de natuur naar onze hand willen zetten.

Gregor Kalus is voor het eerst te zien in Nederland met portretten uit zijn serie “Space forgets us” en expressieve afbeeldingen van dansers.

Zijn unieke gebruik van inkt en water geeft een vervreemdend, maar tegelijkertijd fantastisch effect.

Het openingsweekend van de expositie is op 7 en 8 september, beide dagen van 13.00 -18.00 uur. Op zondag wordt om 15.00 uur de expositie geopend door Gina van Mulken, wethouder van cultuur van de gemeente Stein.

Galerie JoLi is open op donderdagen van 13.00 – 20.00 uur en op vrijdagen en de 1e en 3e zondag van de maand van 13.00 – 18.00 uur. Daarnaast open op afspraak.

De expositie loopt t/m zondag 10 november 2019.

Galerie JoLi, Holsberg 81A,
6129 KM Berg a/d Maas, Urmond
www.galeriejoli.nl
Facebook Galerie JoLi